Lilla Saaristo
Pienet asiat ovat isoimpia!

Lilla, rohkea puhuja ja välittävä tekijä

Olen 46-vuotias ahkera ja positiivinen perheenäiti.  Jo lukioikäisenä oppilastoverini halusivat minut edustamaan itseään. He valitsivat minut oppilaskunnan puheenjohtajaksi.

Valmistuttuani Joensuun yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi toimin päiväkotityöni lisäksi myös ammattijärjestötoiminnassa opettajien ammattijärjestön nuori opettaja kouluttajana.

Innostani oppia uutta kertoo, että pätevöidyin äskettäin myös yrittäjyysopinnoista ja lisäpätevyyttä saan myös meneillään olevilla opinto-ohjaajan opinnoilla.

Työuraa minulla on takana 20 vuotta.  Työskentelen opettajana nuorten ja aikuisten parissa toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa sekä omassa koulutus- ja valmennusalan yrityksessäni.

Nelihenkiseen perheeseemme kuuluu myös Dale-niminen koira, joka hauskuuttaa meitä tempuillaan. Lenkkeilemme koiran kanssa mahdollisuuksien mukaan yhdessä.

Perheen yhteinen aika on minulle tärkeää, vaikka arjen kiirettä olisikin. Tavoitteenani on löytää aikaa perheelle sekä tukea lapsia heidän kasvussaan ja oppimisessaan. Harrastan liikuntaa, lukemista, kirjoittamista ja musiikkia, erityisesti laulamista.

Pidän tärkeänä, että arkeemme mahtuu isovanhempien auttaminen ja läheisten kohtaaminen. Ystävyys on tärkeä osa elämäämme ja pyrin toimimaan ystävyyttä edistäen myös vaikuttajana. Välitän aidosti ihmisistä ja sitoudun työhöni. Mielestäni jokainen ihminen on arvokas juuri sellaisena kuin on.

UNELMOIN

  • Unelmoin Suomesta, jossa ihminen katsoo silmiin, kättelee suoraselkäisenä, hymyilee, on onnellinen ja uskaltaa nauraa ääneen.
  • Unelmoin siitä, että lapset saavat leikkiä ikätasonsa mukaisesti vapautuneesti turvallisissa olosuhteissa.
  • Unelmoin nuorten elämänuskosta ja siitä, että jokainen aikuinen näkee nuoren potentiaalin.
  • Unelmoin perheistä, jotka saavat elää suorittamispaineitta uskoen, että työ ja perhe on sovitettavissa yhteen joustavasti ja sujuvasti.
  • Unelmoin siitä, että työikäiset voivat tehdä työtä hyvin johdetuissa työpaikoissa ja kehittää itseään sekä työtään.
  • Unelmoin vahvasta yrittäjyydestä, jotta pienellä ja suurella yrityksellä on mahdollisuudet löytää paikkansa ja luoda elinvoimaa ja hyvinvointia.
  • Unelmoin siitä, että eläkkeellä olevat pärjäävät ja voivat löytää itsestään uutta ja päästä rakkaiden asioiden tai ihmisten seuraan.
  • Unelmoin yhteisöllisyydestä, joka kasvattaisi meistä lapsimyönteisen, sitoutuneen, vahvan kansan – tekisi pienestä jälleen suuren.

 

VAPAA-AIKANI

Harrastan musiikkia, erityisesti laulamista. Lisäksi toimin erilaisissa luottamustehtävissä Imatralla ja maakunnassa. Liikun mielelläni luonnossa koiran ja perheen sekä ystävien kanssa. Käytän vapaa-aikaani läheisten ihmisten seurasta nauttien. Lenkkeilen ja luen mahdollisuuksieni mukaan

 

MINULLE TÄRKEÄÄ

Minulle elämän tärkeitä arvoja ovat ihmisyys, empaattisuus, rehellisyys ja läsnäolo. Minusta on tärkeää kohdata jokainen ihminen omana itsenään. Näen asioista mieluummin myönteiset kuin kielteiset puolet. Opettajana olen huomannut, että rohkaisu on paras keino saada opiskelija oppimaan.

Haluan vaikuttaa asioihin ja siten kehittää parempaa huomista lapsillemme. Olen vaikuttajana ihminen, joka kuuntelee, ottaa selvää ja vie asioita eteenpäin. Uskon, että sisäinen yrittäjämäinen elämänasenne luo hyvinvointia ja työmahdollisuuksia yhä useammalle.

 

HALUAN OLLA ESIMERKKI

Toivon, että voin omalta osaltani kannustaa omalla esimerkilläni vastuuseen, ahkeruuteen sekä yhteiskuntavaikuttamiseen. Haluan olla vaikuttaja, joka on lähellä ja pyrkii edistämään asioita, jotka ovat Presidentti Sauli Niinistön sanoin ”Tolkun ihmisten” asioita.

Arvopohjani ovat tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Matkan varrella olen saanut monipuolisten työtehtävieni ansioista vahvat neuvottelu- ja keskustelutaidot sekä rakentavien ratkaisujen löytämisen kyvyn. Sellaisista jos mistä on hyötyä myös päätöksenteossa eduskunnassa.

 

TOIVON

Toivon, että ehdokkuuteni aikana pääsen tutustumaan mahdollisimman moniin ihmisiin ja käymään monia keskusteluja. Toivon, että mahdollisimman moni teistä pääsisi tutustumaan minuun, jotta voisitte luottaa siihen, että teen parhaani vaikuttajana ja asioiden hoitajana.

 

USKON

Uskon, että voin vaikuttaa. Siksi olen ehdolla kansanedustajaksi. Uskon, että vaikuttaminen on meidän yhteinen asia, jossa jokaisen ääni on tärkeä ja merkityksellinen.

 


LUOTTAMUSTEHTÄVÄT


1.1.2018 – Imatran Seudun Yrittäjät, hallituksen puheenjohtaja
1.1.2018 – Etelä-Karjalan Yrittäjät, hallituksen varapuheenjohtaja
1.1.2018 – Suomen Yrittäjät, hallituksen varajäsen
26.6.2017 – Imatran kaupunki, kaupunginhallitus, hallituksen jäsen
12.6.2017 – Imatran kaupunki, kaupunginvaltuusto, jäsen
5.10.2017 – YES – yrittäjyyskasvatusverkoston asiantuntijajäsen
2013 – 2015 Imatran kaupunki, lasten- ja nuorten lautakunta, jäsen
2013 – 2017 Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä, hallituksen jäsen, 1. varapuheenjohtaja
2013 – 2017 Etelä-Karjalan maakuntavaltuusto, jäsen
2013 -2017 Imatran kaupunki, kaupunginvaltuusto, jäsen
2013 – 2017 Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä, valtuuston jäsen
2011 – 2014 Imatran Seurakunta, kirkkovaltuusto, jäsen
2010 – Imatran Seudun Yrittäjät, hallituksen jäsen
2009 – 2012 Imatran kaupunki, kaupunginvaltuusto, varajäsen
2009 – 2012 Imatran tekninen lautakunta, varajäsen
2007 – 2010 Ruokolahden Opetusalan ammattijärjestö, hallituksen jäsen
2004 – 2006 Kirkkohallitus, lastenohjaajakoulutuksen seurantaryhmä, jäsen, varapuheenjohtaja 
1998 – 2003 Opetusalan ammattijärjestö, OAJ, Nuori Opettaja -kouluttaja
1997 – 1998 Rautjärven musiikkiyhdistys, hallituksen jäsen
1996 – 1998 Simpeleen Urheilijat, johtokunnan jäsen, naisliikuntajaoston puheenjohtaja
1992 – 1995 Joensuun Yliopisto, edustajiston jäsen